Csirke gyros tál hasábburgonyával

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A hús:75 dkg csirkemell filé
3 ek gyros fűszerkeverék
2 ek olívaolaj

A zöldségek:1 darab fejes saláta
2 darab paradicsom
1 darab kígyóuborka
2 kis darab lilahagyma
20 dkg savanyú káposzta

Az öntet2 dl natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma

A burgonya:
50 dkg burgonya
3 dl napraforgó olaj


Elkészítés:
Felvágjuk a csirkemellét vékony csíkokra. Az olajba beleöntjük a gyros fűszerkeveréket. Ebbe forgatjuk meg a csíkozott csirkemelleket.Utána egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. A lilahagymát, paradicsomot, uborkát, savanyú káposztát felaprítjuk és a leveleire tépjük fel a salátát.

A fokhagymát áttörjük. A joghurttal elkeverjük.

Forró olajon megsütjük a hasábburgonyát.

Forró olajban megsütjük a csirkemellét is. Amikor minden készen van szépen tálaljuk és a joghurtos öntettel meglocsoljuk...


Amennyiben a húsunkat bepácoljuk előző napon, finomabb húsunk lesz a gyroshoz

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu