Egészben sült malac

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kisebb darab konyhakész malac egészben
1 üveg világos sör
kb. 15 dkg szalonna
pici só
majoranna
olaj


Elkészítés:
Bárdal a gerinc-csontját hasítjuk be a malacnak. Térdhajlatnál vágjuk le a körmeit. A belsejét sózzuk meg a malacnak, és a külsejét majorannával megszórjuk. Ezután kb. egy órára tegyük a hűtőbe pihenni. Egy üvegre ráhúzzuk, azért, hogy kifeszüljön. Fém rácsot teszünk egy tepsire. Erre tesszük a malacunkat. A farkát és a füleit olajjal megkent alufóliába tekerjük. Kb. 2.5 órán keresztül sütjük, és sörbe mártott szalonnával kenegetjük...




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu