Lencseleves barna és vöröslencséből

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
20 dkg barna lencse
25 dkg vörös lencse
fél kg füstölt hús
10 dkg vaj
1 ek. mustár
2-2 ek. cukor és finomliszt
1 darab babérlevél
1 kk. kömény
20 % tejföl


Elkészítés:
Felkockázzuk a húsunkat. Ezt így megfőzzük. Amikor már majdnem készen van hozzáadjuk a 20 dkg barna lencsét és a 25 dkg vörös lencsét. A babérlevelet is beledobjuk és közepes lángon főzzük. Vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot és karamellizáljuk. Mehet bele a liszt, és világosbarnára pirítjuk. Megfűszerezzük, vizet öntünk hozzá és mustáros tejföllel kikeverjük. Behabarjuk. Legvégül mindent összeforralunk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu