Tejszínes leves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg kelbimbó
10 dkg bacon szalonna
1 fej hagyma
2 gerezd hagyma
petrezselyemzöld
1 kk őrölt kömény
2 ek. vaj
2 ek. liszt
1 dl tejszín
frissen őrölt bors


Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk. Megpirítjuk. A hagymát is felaprítjuk és összepirítjuk őket. Ezután adjuk hozzá a kelbimbót, megszórjuk a zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel és frissen őrölt borssal. Így pirítjuk pár percig. Felöntjük egy liter vízzel, megsózzuk. Lefedjük és addig pároljuk míg puha nem lesz. Rántást készítünk vajjal és lisztel. Felöntjük 1 dl hideg vízzel, és ezt öntjük a leveshez. Összeforraljuk. Utána tűzről levéve belekeverjük a tejszínt...




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu