Szilva lekváros gombóc

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg burgonya
egy üveg szilva lekvár
35 dkg liszt 13 dkg vaj
1 mk. őrölt fahéj
10 dkg zsemlemorzsa
porcukor ( fahéjas )


Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük. Amikor megfőtt áttörjük. Utána összekeverjük a lisztel, 3 dkg vajjal, sóval. Kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk fel. A négyzetek mindegyikébe szilva lekvárt teszünk.Fahéjjal megszórjuk.Kezünkkel gombócokat formázunk belőlük. Amíg formáljuk a szilva lekváros gombócainkat a tűzön forralunk vizet. Amikor felforrt beletesszük a gombócokat. Addig főzzük míg fel nem jönnek a víz felszínére, és utána is még kb. 5 percig. Amíg főzzük a gombócokat a maradék vajunkon zsemlemorzsát pirítunk. Ebben forgatjuk meg a már készre főzött szilva lekváros gombócokat.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu