Csörögefánk - rumos

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
10 dkg teavaj
5 darab tojásnak sárgája
5 dkg porcukor
5 dkg van. cukor
1 pohár tejföl
fél dl rum
4 dl olaj
pici só


Elkészítés:
A vajat a finomliszthez morzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a tejfölt, a rumot, és a pici sót.Összegyúrjuk. Kb. 25 percig hagyjuk pihenni. Egy centi vastagra kinyújtjuk. Derelyevágóval kétujjnyira vágjuk fel. Mindegyik közepébe egy vágást teszünk és a tészta végét ezen a kis részen húzzuk át. Forró olajban készre sütjük. Akkor van készen mikor aranysárgára sült a rumos csörögefánkunk. Cukorral megszórva tálaljuk.

Csörögefánk




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu