Krumplileves füstölt szalonnával

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
30 dkg krumpli
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg kukorica
1 ek. olaj
1 liter csirkeleves
5 dl tejszín
1 ek. aprított petrezselyem


Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyát. Kicsi kockákra vágjuk fel. Így teszünk a 10 dkg füstölt szalonnával is. Forró olajba tesszük és zsírjára sütjük ki a szalonnát. Ehhez adjuk hozzá a 30 dkg krumplit. Pici sót adunk hozzá. Kb. 10 percen keresztül pároljuk így az egészet. Az 1 liter csirkelevest ráöntjük és addig főzzük amíg puha nem lesz a krumplink. Utána a kukoricát és a tejszín belekeverjük. Kb. 5 percig forraljuk. Amikor tálaljuk az apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu