Sertéscsülök pékné módra

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 db kicsontozott csülök
10 dkg füstölt szalonna
1 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

köménymag.


Elkészítés:
A csülköt sózzuk és meghintjük köménymaggal.A cserép edényt 15 percre beáztatjuk, közben a burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, a vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát apróra zúzzuk.A csülköt helyezzük az edénybe, lefedve kb. 50 percig sütjük közepes hőnél.Ezután a tetejét levesszük köré rakjuk a burgonyát, a karikákra vágott hagymát, fokhagymát és kockákra vágott szalonnát.Újabb 30-40 percig sütjük fedővel, ha a hús nem sülne elég pirosra, süssük fedő nélkül még néhány percig.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu