Burgonyás tejfölös pogácsa

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2 dkg élesztő
2 dl tej
60 dkg liszt
1 dl étolaj
só - ízlés szerint
1 kávéskanál cukor
kevés őrölt bors
30 dkg főtt áttört burgonya - kihűtve
1 darab tojás
1 ek. tejföl.


Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor az élesztő kész akkor a többi hozzávalóval együtt kemény tésztát gyúrunk. Kb. fél órát meleg helyen hagyjuk pihenni, letakarva. Majd kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk és késsel megkockázzuk a tetejét. Nagyobb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Kb. még húsz percig pihentetjük, közben bemelegítjük a sütőt 180 fokra. Felvert tojással megkenjük a tetejét,és aki szereti szezámmagot is szórhat rá.

Sajtos pogácsa is finom...




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu