Sajtos kalács

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
negyed kiló liszt
2 kk. só
2 kk. cukor
4 dkg vaj
1.2 dl tej
fél cs. száraz élesztő A töltelék:6 dkg olvasztott vaj
2 maréknyi apróra vágott medvehagyma
5 dkg reszelt sajt
1 kk. só


Elkészítés:
Tésztát gyúrunk az összetevőkből. Megkelesztjük. A gyúródeszkát belisztezzük. Téglalap alakúra nyújtjuk. Megolvasztjuk a vajat és meglocsoljuk vele. Összekeverjük a hagymát a sajttal. Ezt szórjuk rá. Feltekerjük és a végeit befordítjuk. AZ egyik végétől kb. 3 cm-re hosszában kettévágjuk. A két szálat utána összefonjuk. Ezután hagyjuk kb. egy fél órát pihenni.( keleszteni )Készre sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu