Diós mazsolás püspökkenyér

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
175 grammos joghurt
3 darab tojás
joghurtos pohárnyi kristálycukor
fél joghurtos pohárnyi olaj
2 darab citrom lereszelt héja és a leve
2 joghurtos pohárnyi finomliszt
1 joghurtos pohárnyi dió
van. cukor a dióhoz 2 tk. sütőpor
10 dkg mazsola


Elkészítés:
A tojásokat megcukrozzuk. Ezután kemény habbá verjük fel őket. Hozzáadjuk az olajat és a natúr joghurtot.A végén adjuk hozzá a citrom héját és a kinyomott citromlevét. Egy tálban összekeverjük a finomlisztet, a diót, a van. cukrot, és a sütőport. Ezt az összekevert lisztes egyveleget beleforgatjuk óvatosan a joghurtos masszánkba. Elővesszük az őzgerinc formánkat és ebbe öntjük a kész masszánkat. Előmelegített sütőben kb. 180 fokos sütőben készre sütjük.

Az áfonyás is kiváló




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu