Sóskakrémleves ( póréhagymás és metélőhagymás )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
30 dkg póréhagyma
25 dkg sóska
1 darab vöröshagyma
fél kg burgonya
2 ek. vaj
1 liter húsleves
1 dl tejszín
metélőhagyma
pici só
frissen őrölt bors


Elkészítés:
Vajon megpirítjuk a póréhagymát és a hagymát.Előzőleg a póréhagymát felkarikázzuk a vöröshagymát pedig finomra vágjuk fel. Adunk hozzá pici sót és frissen őrölt borsot.Felkockázzuk a hámozott burgonyát. Felöntjük húslevessel. Kb. negyed órán keresztül főzzük. A sóskát a leveshez adjuk hozzá. Kb. egy percig főzzük együtt. Ezután a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük. Felöntjük tejszínnel és ha akarjuk megsózhatjuk és borsozhatjuk...Metélőhagymával díszítve tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu