Kalácsban sütve füstölt, főtt sonka húsvétra

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
30 dkg füstölt és főtt sonka
2 dkg élesztő
3 dkg cukor
1.5 dl tej
40 dkg liszt
2 darab tojássárgája
vaj
pici só


Elkészítés:
Langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, a cukrot, a sót a tojássárgáját, és a vajat egy tálba tesszük és az élesztőt rátesszük plusz a maradék tejet. Megdagasztjuk ezt az egészet. Addig hagyjuk kelni amíg a duplája nem lesz. Kuglófformába tesszük, de előtte kivajazzuk és kilisztezzük. Mikor megkelt a tésztát átgyúrjuk. Három cipót készítünk belőle. Kinyújtjuk mind a három cipót a sütőformánk méretére. Ezután a sonkánkat felkockázzuk. Az első lapot a formába tesszük. Erre mehet a sonka egyik fele, majd egy újabb lap és a maradék sonka. A tetejét betakarjuk a maradék tésztával. Ezt az egészet hagyjuk keleszteni. Előmelegített sütőben kb. egy fél óráig sütjük.


Húsvétra kiváló...

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu