Chilis bab sonkával

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 bab konzerv
2 fej vöröshagyma
chili fűszer
frissen őrölt bors
pici só
pirospaprika ( csípős igazi szegedi )
15 - 20 dkg húsvéti sonka
olaj


Elkészítés:
A sonkát ami húsvétról megmaradt kb. 20 dkg felkockázom. A vöröshagymát is felkockázom. Forró olajon megdinsztelem a vöröshagymát. Pici sót adok hozzá és mehet rá a szegedi csípős vöröshagyma, frissen őrölt bors, a chili fűszer. Így egy kicsit összesütöm ezt az egészet. Erre a jó kis alapra ráöntöm a chilis babkonzervet, levével együtt. A pici fizet is öntök még hozzá. Megkavarom és hagyom, hogy a rajta lévő levet lefője...Akkor kész a chilis babunk, ha a szaftja jó sűrű.Kicsit hagyjuk hagy hűljön... és már friss kenyérrel ehetjük is.:)


Nekem borzasztóan csípős lett. Annak ajánlom aki szereti a "tüzes" ételeket:)

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu