Spárgafőzelék

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
40 dkg zöldspárga
2.5 dl víz
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
petrezselyem
1 tk. kristálycukor
2 ek. finomliszt
pici sáfrány
4 dkg vaj
pici só


Elkészítés:
Megtisztítjuk a spárgát. 3 centis darabokra vágjuk fel. Megolvasztjuk a serpenyőben a vajunkat. Ehhez adjuk hozzá a kristálycukrot. Hozzákeverjük a spárgát. Kb. 2 percig pároljuk. Felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a sáfrányt, pici sót teszünk és fokhagymát is teszünk bele. Addig főzzük őket amíg puha nem lesz. A lisztel elkeverjük a tejfölt. Egy kicsit öntünk a forró léből. A legvégén behabarjuk vele a főzeléket.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu