Sárgabarack lekváros gombóc

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg főtt burgonya
3 ev. zsír
25 dkg finomliszt
1 darab tojás
1 pici só
sárgabarack lekvár


Elkészítés:
Áttörjük a főtt burgonya. Ehhez adjuk hozzá a zsírt, a lisztet, a tojást és a pici sót.Összegyúrjuk. Kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk ki. Kis kockákat vágunk belőle. A kis kockákba pici sárgabarack lekvárt teszünk. Gombóccá sodorjuk őket.A sós vizet forralunk. Ebbe rakjuk a gombócunkat. Megfőzzük őket. Forró olajon megpirított zsemlemorzsában meghempergetjük. Fahéjas cukorral kínáljuk... De kiváló a szilvalekváros gombóc is




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu