Rizibizi
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
30 dkg rizs
1 kg hüvelyes zöldborsó
kb. 5 dkg zsír
egy csomó zöldpetrezselyem
egy kis fej vöröshagyma
só
és 1121 húsleves vagy egy húsleveskocka
esetleg egy csapott evőkanál ételízesítő.
Elkészítés:
A gyenge zöldborsót kifejtjük, a héját jól megmossuk és
kb. 3 dl vízzel puhára főzzük, majd leszűrjük. A reszelt vöröshagymát
és az apróra vágott zöldpetrezselymet a zsírban
megfuttatjuk, hozzáadjuk a megmosott és lecsurgatott rizst,
állandóan keverve néhány percig forrósítjuk, majd felöntjük
a borsóhéj levével (kb. 1,5 dl) és 1/2 liter húslevessel. (Ha nincs
húslevesünk, akkor egy 1/2 vízzel, amelyben egy húsleveskockát
vagy egy kanál ételízesítőt oldottunk fel.) Végül belekeverjük
a kifejtett zöldborsót, szükség szerint megsózzuk,
és - lefödve - gyenge tűzön főzzük. Ha erősen forr, megkeverjük,
majd egész kis, fedett lángon vagy gőz fölé helyezve
készre pároljuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu