Rizibizi

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
30 dkg rizs
1 kg hüvelyes zöldborsó
kb. 5 dkg zsír
egy csomó zöldpetrezselyem
egy kis fej vöröshagyma
só és 1121 húsleves vagy egy húsleveskocka
esetleg egy csapott evőkanál ételízesítő.


Elkészítés:
A gyenge zöldborsót kifejtjük, a héját jól megmossuk és kb. 3 dl vízzel puhára főzzük, majd leszűrjük. A reszelt vöröshagymát és az apróra vágott zöldpetrezselymet a zsírban megfuttatjuk, hozzáadjuk a megmosott és lecsurgatott rizst, állandóan keverve néhány percig forrósítjuk, majd felöntjük a borsóhéj levével (kb. 1,5 dl) és 1/2 liter húslevessel. (Ha nincs húslevesünk, akkor egy 1/2 vízzel, amelyben egy húsleveskockát vagy egy kanál ételízesítőt oldottunk fel.) Végül belekeverjük a kifejtett zöldborsót, szükség szerint megsózzuk, és - lefödve - gyenge tűzön főzzük. Ha erősen forr, megkeverjük, majd egész kis, fedett lángon vagy gőz fölé helyezve készre pároljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu