Karalábéleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 darab karalábé
2 dl 20 % tejföl
1 ek. finomliszt
1 ek. vaj
pici só
30 dkg sertéscomb
fél bögre rizs
1 darab tojás
frissen őrölt bors
1 csomag petrezselyem


Elkészítés:
Felkockázzuk a karalábét. Vajon, pici vízben megpároljuk. A rizsünket készre pároljuk. A combot ledaráljuk. A megfőtt rizst összekeverjük a ledarált csirkecombbal, a tojással. Megszórjuk frissen őrült borssal. Vizes kezünkkel apró gombócokat készítünk, és a vízzel felöntött, kicsit zubogó levesben óvatosan megfőzzük. Lisztel elkeverjük tejfölt. Behabarjuk. Finoman besózzuk. Petrezselyemmel megszórjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu