Tavaszi szelet ( szűzpecsenyéből )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
3 ek. liszt
5 ek. olívaolaj
fél kg zöldborsó
20 dkg sárgarépa
pici só
frissen őrölt bors


Elkészítés:
Vaskos szeleteket vágunk a szűzpecsenyéből. Befóliázzuk és így nem túl vékonyra kiklopfoljuk. A liszthez sót és borsot adunk. Ebben forgatjuk meg a szűzpecsenyét. Forró olajban hirtelen elősütjük mind két oldalát. Ezután felöntjük folyadékkal, hozzáadjuk a zöldborsót és a feldarabolt répánkat. Újra megsózzuk és borsozzuk. Lefedjük és kb. egy negyed órát át pároljuk.Akkor jó amikor megpuhult. Krumplipürével kínáljuk...




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu