Rizsropogós
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
25 dkg rizs
3 dkg vaj
5 dkg sajt
2 db tojássárgája
só és olaj vagy zsír a kisütéshez.
Bundázáshoz: 5 dkg liszt
2 db tojás
15 dkg morzsa.
Elkészítés:
4 dl vizet megsózunk, teszünk bele 3 dkg vajat és felforraljuk.
Ekkor hozzáádjuk a megmosott rizst, és puhára pároljuk.
Majd a rizst jól összekeverjük a reszelt sajttal és a két tojássárgájával és végül kihűtjük. A kihűlt rizsből 4-5 hosszú
hengereket formálunk, lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk és forró zsírban vagy olajban kisütjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu