Epres tiramisu

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
250 mascarpone
3 darab tojás
5 ev. cukor
10 dkg babpiskóta
3 dl tej
1 db vanília rúd
2 evőkanál limoncello
1 citrom héja
1 v. cukrozatlan kakaópor
30 dkg eper


Elkészítés:
Kisebb darabokra vágjuk fel az epret. Cukorból ( 2 ev. ), tejből és 10 dkg eperből és a limoncellóból turmixot csinálunk. Kettéválasztjuk a tojásokat. A sárgáját 2 ev. cukorral és a van. rúd kikapart belsejével habosra verjük fel. Hozzáadjuk a mascarponét, és jól összekeverjük. A tojásfehérjét egy ev. cukorral kemény habbá verjük fel. Majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük. A piskótát mártogatjuk bele az epres turmixba. Amikor felszívják a nedvességet, akkor jó, de vigyázzunk, hogy ne ázzon el. Marad meg az epres léből azt hozzákeverjük a mascarponés krémhez, hogy szép színe legyen.Eperdarabokat is rakhatunk a rétegekbe.Rétegezzük az egészet...Piskóta rá krém. Az utolsó ( teteje ) a krém legyen. Ezután a hűtőbe tesszük pihenni egy egész éjszakára. Tálaláskor kakaóport hintünk rá...




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu