Epres torta

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
22 dkg margarin
22 dkg liszt
20 dkg barna cukor
4 darab tojás
2 tk. sütőpor
25 dkg eper
2 tk. balzsamecet
25 dkg ricotta
1 darab citrom


Elkészítés:
A vajat és cukrot habosra verjük fel. Ehhez adjuk hozzá a tojásokat majd a sütőporos lisztet. Kivajazunk egy tortaformát amiben megsütjük.( 24 cm-es )Az epreket felszeleteljük. A balzsamecettel leöntjük őket. A ricottát a citrom lereszelt héjával, és a levével kikeverjük. Félbevágjuk a tortalapot és az egyik lapra kenjük majdnem az egész masszát. Annyi maradjon, hogy a tetejére és az oldalára maradjon. Erre pakoljuk rá az epreket. A lapot megkenjük a maradék krémünkkel.

A ricottát elkészíthetjük házilag is




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu