Burgonyás gombóc

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 kg burgonya
35 dkg liszt
2 ek. gríz
2 ek. étolaj
1 darab tojás
pici só

Bundázáshoz:6 ev. napraforgóolaj
zsemlemorzsa

Töltelék:25 szem mokkacukor
fahéj
cseresznye


Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük. Utána összetörjük. Hagyjuk hagy hűljön ki. Ehhez adjuk hozzá a grízt, a lisztet, a pici sót, az egy darab tojást. A egészet összegyúrjuk. Kb. fél centisre nyújtjuk ki. 9X9 négyzetekre vágjuk fel. Ráteszünk néhány cseresznyét és egy-egy kockacukrot. Rászórunk őrölt fahéjat, és gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő vízben kifőzzük. A zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk olajon.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu