Póréhagymaleves

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 ek. olívaolaj
1 póréhagyma
5 dkg gyulai kolbász
2 darab sárgarépa
1 ek. liszt
4 ev. 20% tejföl
pici só


Elkészítés:
A felkarikázzuk a kolbászt. Olajon elkezdjük pirítani, és ehhez adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát. Addig pirítjuk amíg a gyűrűire nem esik szét. Öntünk hozzá vizet, annyit, hogy ellepje. Beletesszük a répát is amit természetesen felkarikáztunk előzőleg. Kb. így ebben a formában 20 percig főzzük. Majd ezután behabarjuk:levesszük a tűzről, és egy szedőkanálnyit kiveszünk belőle, és elkeverjük a lisztes tejföllel. Állandó kevergetés mellett beleöntjük a levesbe. Ezt az egészet végül összeforraljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu