Sonkás kocka

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 db tojás
2 dl tejföl
15 dkg főtt sonka (vagy füstölt hús)
só és törött bors
6 dkg zsír vagy vaj
zsemlemorzsa.


Elkészítés:
A lisztből és egy tojásból, vízzel gyúrt tésztát készítünk. Kinyújtjuk, és ha kissé megszikkadt, ujjnyi széles kockákra vágjuk. Készen vett, tojásos kockatésztát is használhatunk, ebből 40 dkg kell. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A zsírt vagy vajat két tojássárgájával simára kikeverjük, hozzáadjuk az apróra vagdalt sonkát vagy füstölt húst, egy késhegynyi törött borsot, sót, a 2 dl tejfölt, a lecsurgatott tésztát, végül a két tojás keményre vert habját is hozzávegyítjük. Egy lábost vagy tűzálló tálat zsírral kikenünk, morzsával meghintjük, beleöntjük a tésztát, és lassú tűzön a sütőben szép pirosra sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu