Sonkás kocka
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 db tojás
2 dl tejföl
15 dkg főtt
sonka (vagy füstölt hús)
só és törött bors
6 dkg zsír vagy vaj
zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A lisztből és egy tojásból, vízzel gyúrt tésztát készítünk.
Kinyújtjuk, és ha kissé megszikkadt, ujjnyi széles kockákra
vágjuk. Készen vett, tojásos kockatésztát is használhatunk,
ebből 40 dkg kell.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
A zsírt vagy vajat két tojássárgájával simára kikeverjük,
hozzáadjuk az apróra vagdalt sonkát vagy füstölt
húst, egy késhegynyi törött borsot, sót, a 2 dl tejfölt, a lecsurgatott
tésztát, végül a két tojás keményre vert habját is hozzávegyítjük.
Egy lábost vagy tűzálló tálat zsírral kikenünk,
morzsával meghintjük, beleöntjük a tésztát, és lassú tűzön
a sütőben szép pirosra sütjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu