Kruplifőzelék

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 kg burgonya
pici só
2 darab babérlevél
1 ev. finomliszt
3 dl 20% tejföl


Elkészítés:
Felkockázzuk a burgonyát. Felöntjük vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk. Beletesszük a babérlevelet, és addig főzzük míg puha nem lesz a burgonya. A tejföllel simára keverjük a lisztel. Adunk hozzá a főzőlevet is, és ezzel is simára keverjük el. A krumpli levébe öntjük bele ezt a tejfölös-lisztes keveréket. Folyamatosan kevergetés mellett főzzük addig amíg be nem sűrűsödik. Tálaláskor akár még pörköltet is kínálhatunk hozzá. ( akár sült húst vagy fasírozottat is )




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu