Keksztorta eperrel

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
20 dkg vajas keksz
10 dkg vaj
3 darab van.cukor
1 ek. méz
1/2 tk. őrölt fahéj
4 darab tojás
20 dkg kristálycukor
75 dkg túró
3 ek. lime-lé
25 dkg eper
1 tasak eperízű puding
5 dkg porcukor
zseletin


Elkészítés:
Összetörjük a kekszet. Felolvasztjuk a vajat. A kekszet összekeverjük a fahéjjal és egy van. cukorral, mézzel, és a vajjal. 26 cm kapcsos tortaformába tesszük. A cukrot és a tojást kemény habbá verjük fel. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk. Leszűrjük és így adjuk hozzá. Simára kikeverjük a túrót a lime-mal és 2 van. cukorral, majd a felvert tojásokat hozzákeverjük. Összenyomkodjuk az eprünket. A pudingpórral a túrós masszához adjuk hozzá. A kekszen kenjük el a krémet. Ezt utána berakjuk a hűtőbe pihenni. Tejszínhabbal és eperrel díszítve kínáljuk...




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu