Tiramisu torta Mascarponéval

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
cukor 10 evőkanál
kakaópor a tetejére
finomliszt 4 evőkanál
margarin 100 g
tej 3 dl
4 darab tojás
1 cs. csokoládés puringpor
400 g habtejszín
25 dkg mascarpone


Elkészítés:
Sütünk egy piskótát. 4 darab tojást kettéválasztjuk sárgájára és fehérjére. A tojásfehérjét kemény habbá verjük fel.Ehhez adunk hozzá 4 ev. cukrot 4 tojássárgát, 2 evőkanál vizet.Összedolgozzuk egy kicsit.4 ev. kanál ev. lisztet elkeverünk egy fél csomag sütőporral. Ezt a lisztet forgatom bele óvatosan a felvert habba.Arra kell majd vigyázni, hogy össze ne törjön.Kerek tortaformába beleöntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük. ( tűpróba )

Barna Krém:A 3 deci tejet felforraljuk Ehhez adunk 3 ev. cukrot, és egy kávéporral , néhány kanál tejjel elkevert pudingport. Felforraljuk. Kikeverjük 100 g margarinnal. Utána levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni. Ezt kenjük az alsó lapra, és ráteszünk egy réteg piskótát.

Tejszínhab:Kemény habbá verünk fel 400 gramm tejszínt. Ehhez adunk hozzá 2 ev. cukrot és a 25 dkg mascarponét. Azt az egészet keménnyé verjük fel. Rákenjük az utoljára lerakott piskótára. Erre tesszük az utolsó piskóta lapot is.

A tetejére és még az oldalára rákenjük a maradék habunkat is. A tiramisu torta tetejére kakaóport szórunk.Amikor ezzel kész vagyunk hűtőbe tesszük pihenni néhány órára...




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu