Húsos kockatészta
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2 db tojás
6 dkg zsír
20 dkg maradék
sült hús
egy kis fej vöröshagyma
2 dl tejföl
só
majoránna
Elkészítés:
A lisztből, tojásból, egy csipetnyi sóval és vízzel kemény tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, kb. 1 cm-es kockákra
vágjuk, és gyengén sós vízben kifőzzük. (Készen vett, tojással
gyúrt tésztát is használhatunk.) A sült húst átdaráljuk, és az
apróra vágott vagy lereszelt hagymával zsírban megpirítjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük majoránnával, és ha
zsírjára sült, ráöntjük a tejfölt, összevegyítjük a kifőtt tésztával,
és jól átforrósítva tálaljuk. Fejes salátát adjunk hozzá,
télen céklasalátát.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu