Húsos kockatészta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
60 dkg liszt
2 db tojás
6 dkg zsír
20 dkg maradék sült hús
egy kis fej vöröshagyma
2 dl tejföl

majoránna


Elkészítés:
A lisztből, tojásból, egy csipetnyi sóval és vízzel kemény tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és gyengén sós vízben kifőzzük. (Készen vett, tojással gyúrt tésztát is használhatunk.) A sült húst átdaráljuk, és az apróra vágott vagy lereszelt hagymával zsírban megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük majoránnával, és ha zsírjára sült, ráöntjük a tejfölt, összevegyítjük a kifőtt tésztával, és jól átforrósítva tálaljuk. Fejes salátát adjunk hozzá, télen céklasalátát.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu