Macchiato Macaronok

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A süti: 3 darab tojásfehérje
¼ csésze kristálycukor (50g) 1 ¾ csésze porcukor (200g)
1 csésze legfinomabb mandula liszt (110 g) ( elvileg a finomliszt is jó hozzá
persze egy kicsit más lesz az íze )
2 evőkanál instant kávé por

A vajkrém a töltelékhez: ½ csésze vaj
2 csésze porcukor
2 teáskanál vanília-kivonat


Elkészítés:
Egy tálban szétválasztjuk a tojásokat. ( fehérjére és sárgájára ):A fehérjét kemény habbá verjük fel a 50 g kristálycukorral. Mehet bele a porcukor, a liszt, a kávépor. Összekeverjük. Cukrász tölcsérbe töltjük a masszát. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki. Erre nyomjuk ki a kis korongokat. A korongokat sütés előtt hagyjuk egy picit pihenni. Addig keverjük ki a tölteléket egy tálban. A vajat a porcukorral és a vaníliával összekeverjük. A korongokat előmelegített sütőben kb. 140 fokon kb. 15 percig készre sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni. Utána mehet bele a krém. Egy korong az aljára erre megy a krém erre pedig még egy korong.


Recept: 16-18 macaron, Az eredeti recept és kép:buzzfeed.com

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu