Nyári karfiolkenyér
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 fej karfiol
mozzarella sajt
trapista ( aki ínyenc eheti forgácsokra vágott parmezán sajtttal is )1 darab tojás
1/2 evőkanál összenyomott fokhagyma
1/2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
1/2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 teáskanál só
1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A sajtokat lereszeljük. A karfiolt rózsáira szedjük szét. A karfiolt géppel apróra daráljuk le.( akkor jó mikor rizsszem nagyságú. )Egy tálban összekeverjük a lereszelt karfiolt, a ledarált fokhagymát, sót, borsot, petrezselymet, tojást és a lereszelt sajtokat. Annyit hagyjunk meg a sajtból, hogy a tetejére is maradjon. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ebbe tesszük a masszát. Mehet rá a maradék sajt.Előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu