Sütés nélküli Diós-kekszes őzgerinc

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
fél kg keksz
20 dkg cukor
5 dkg kakaópor
egy fél marék mazsola
1 marék dió
5 cl rum
25 dkg vaj


Elkészítés:
A kekszet két részre osztjuk. Az egyik felét lereszeljük a másik felét durván összetörjük. Vizet melegítünk, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, és felolvasztjuk benne a 25 dkg vajat is. Folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk. Ezután mehet bele a rum és darált keksz. Az összegyúrt masszába már ezután mehet bele a dió, valamint a mazsolát,és a tört kekszet is.Ezzel is összegyúrjuk. Folpackkal kibélelünk egy őzgerinc formát.Beleöntjük az elkészült masszát és elegyengetjük benne.Ezután kb. 3 órára betesszük pihenni a hűtőbe...




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu