Húsos pite
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
10 dkg zsír
egy tojás
20 dkg liszt
1-2 kanál
tej vagy bor
só
Töltelékhez: 25 dkg darált sült hús
egy kanálka reszelt vöröshagyma
egy kanál zsír
1 dl tejföl
törött bors és só
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral és a tojással. Egy kanál tejjel
vagy borral, egy csipet sóval porhanyós tésztát gyúrunk,
és két részre osztjuk. Egy kanál zsíron megpirítjuk a reszelt
vöröshagymát, hozzákeverjük a darált húshoz, tejföllel, sóval,
borssal ízesítjük, és rákenjük a kinyújtott és tepsibe tett
tésztára. A másik tésztalappal beborítjuk, tetejét egy kevés
tejföllel megkíméljük, és a sütőben pirosra sütjük.
Kockákra vágva, melegen tálaljuk teához.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu