Húsos pite

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
10 dkg zsír
egy tojás
20 dkg liszt
1-2 kanál tej vagy bor
só Töltelékhez: 25 dkg darált sült hús
egy kanálka reszelt vöröshagyma
egy kanál zsír
1 dl tejföl
törött bors és só


Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral és a tojással. Egy kanál tejjel vagy borral, egy csipet sóval porhanyós tésztát gyúrunk, és két részre osztjuk. Egy kanál zsíron megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, hozzákeverjük a darált húshoz, tejföllel, sóval, borssal ízesítjük, és rákenjük a kinyújtott és tepsibe tett tésztára. A másik tésztalappal beborítjuk, tetejét egy kevés tejföllel megkíméljük, és a sütőben pirosra sütjük. Kockákra vágva, melegen tálaljuk teához.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu