Spenótos saláta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2 darab tojás
gyöngyhagyma
ecet
csipet só
csipet cukor olívaolaj ízlés szerint
3/4 csésze friss zsemlemorzsa
szalonna ( ez felkockázva )
frissen őrölt bors


Elkészítés:
Vizet forralunk, és ebben kb 9 percig főzzük a tojásokat. Ecetbe rakunk egy csipet sót, egy csipet cukrot és kb. ebbe hagyjuk állni a gyöngyhagymát. Olíva olajat keverünk hozzá.Az arany: 2:1 olaj-ecet. Olívaolajon pirítunk zsemlemorzsát. Folyamatosan kevergetve addig pirítjuk amíg aranybarna nem lesz. A szalonnát is ropogósra sütjük. A spenót leveleket megmossuk és megszárítjuk. A zsemlemorzsával összekeverjük a sült szalonnát. Megborsozzuk. Vízgőz felett melegítjük meg a spenót leveleket. Amikor hervad a levél már akkor jó.Azonnal tálaljuk...


Az eredeti recept és kép:alexandracooks.com

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu