Burgonyagombóc
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
25-30 dkg pörkölt
2 dl tejföl
30 dkg liszt
egy tojás
ih kg főtt burgonya és só
Elkészítés:
A lisztből, az áttört burgonyából egy tojással burgonyás
tésztát készítünk, és mint a szilvás gombócból, a kinyújtott
tésztából fél tenyérnyi négyzeteket vágunk.
A pörkölt húst átdaráljuk. Levében elkeverjük a tejfölt.
A darált pörkölttel megtöltjük a burgonyás tésztát, gombócokat
formálunk belőle, és lobogva fővő, gyengén sós vízben
kifőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, a tej fölös pörköltlébe forgatjuk, és néhány percig együtt forrósítjuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu