Burgonyagombóc

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25-30 dkg pörkölt
2 dl tejföl
30 dkg liszt
egy tojás
ih kg főtt burgonya és só


Elkészítés:
A lisztből, az áttört burgonyából egy tojással burgonyás tésztát készítünk, és mint a szilvás gombócból, a kinyújtott tésztából fél tenyérnyi négyzeteket vágunk. A pörkölt húst átdaráljuk. Levében elkeverjük a tejfölt. A darált pörkölttel megtöltjük a burgonyás tésztát, gombócokat formálunk belőle, és lobogva fővő, gyengén sós vízben kifőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, a tej fölös pörköltlébe forgatjuk, és néhány percig együtt forrósítjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu