Kukoricás paradicsomos feta saláta
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
5 csöves kukorica
néhány szem koktél paradicsom
3 zöld hagyma
⅓ csésze apróra vágott friss koriander
⅓ csésze morzsolt feta
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál almaecet
1 közepes gerezd fokhagyma
pici só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Egy fazékban forralunk vizet. Ebbe tesszük a csöves kukoricát és 3 percig forraljuk. Hagyjuk kihűlni és utána lemorzsoljuk a kukoricát.Egy tálba tesszük a kukoricát, a koktél paradicsomot félbe vágva, a zöld hagymát, a koriandert, és fetát. Egy külön tálban az olívaolajat, az ecetet és a fokhagymát habverővel összekeverjük. Még mielőtt a fokhagymát beletesszük fokhagymaprésen átnyomjuk. Ebbe öntjük a salátát és jól elkeverjük benne. Pici sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Utána hagyjuk állni kb. egy fél órát, hogy az ízek összeérjenek.
Az eredeti recept és kép:littlebroken.com
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu