Lágy tojás fasírtban

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
5 darab tojás
1 tk. római kömény
1 tk. görögszéna
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. frissen reszelt gyömbér
1 ek. őrölt koriander
pici só
1 ek. csilipor( de az igazi chiliből elég egy )
300 g ledarált marhahús
75 g zsemlemorzsa
olaj


Elkészítés:
Négy darab tojást kb. 5 percig főzünk( a lényeg, hogy lágy tojást készítsünk. ). Kicsi olajat öntünk egy serpenyőbe és beletesszük a következőket:római kömény, a görögszéna és a apróra kockázott hagyma.Egy kicsit megpirítjuk őket és utána mehet bele a fokhagyma és a gyömbér, majd a koriander, a só és a csili is.Egy tálban a ledarált 300 gramm marhahúshoz mehet a zsemlemorzsa ez a hagymás massza, és egy darab tojást ütünk bele.Jól elkeverjük a marhahúsos masszánkat. Egy főtt tojást körbegyurmázunk a húsos masszával, úgy, hogy egy húsgombócot kapjuk. Felhevített forró olajban kisütjük.


Az eredeti recept és kép:Proper Tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu