Karfiolleves

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 darab sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 darab babérlevél
10 szem egész bors
1 ek. finomliszt
2 dl 20% tejföl
pici só


Elkészítés:
Egy liter vizet felforralunk. A karfiolt rózsáira szedjük szét. A vízbe tesszük a karfiolt, a megpucolt egész vöröshagymát, a felszeletelt sárgarépát, az egész borsot, és a babérlevelet. Felforraljuk és takarék lángon kb. 10 percig főzzük. Tejföllel a lisztet simára elkeverjük.Ehhez adunk egy szedőkanálnyi levest kicsi elkeverjük és beleöntjük a levesbe. Ismét felforraljuk. Kivesszük belőle a babérlevelet, és az egész vöröshagymát. Tálalásnál megszórjuk petrezselyemmel.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu