Paradicsom krémleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ev. kristálycukor
pici só
őrölt fehérbors
bazsalikom
2 deciliter tejszín
1 liter víz
olaj


Elkészítés:
Megmossuk a paradicsomot, és feldaraboljuk. Tepsibe rakjuk, megsózzuk és megcukrozzuk. Előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten kb egy fél órán át sütjük. Felaprítjuk a hagymát és olajon üvegere pároljuk. Majd pár perc után hozzáadjuk a szintén apróra felvágott fokhagymát.Jól elkeverjük. Hozzáadjuk az elősütött paradicsomot is. Felöntjük vízzel, adunk hozzá pici sót, frissen őrölt borsot, és ízlés szerint rakunk bele bazsalikomlevelet. Összeforraljuk. Ezután takarék lángon kb. egy fél óráig főzzük. Ezután levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük. Egy szitán az egészet átpasszírozzuk. Újra felforraljuk. Simára keverjük el a tejszínt. Állandó kevergetés mellett belecsorgatjuk a levesbe. Majd ismét kevergetve hagyjuk felforrni.Utána már tálalhatjuk is...




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu