Görögdinnyepuding házilag

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
fél kg már kimagozott görögdinnye
8 dkg cukor
3 ev. citromlé
7 lap zselatin
5 dl almalé
friss mentalevél


Elkészítés:
A görögdinnyét a cukorral és a citromlével egy órán keresztül marinírozzuk. Feloldjuk hideg vízben a zselatint. Pürésítjük a dinnyét., szűrőn átnyomjuk és felöntjük almalével. Kinyomkodjuk a zselatint, és két evőkanálnyi forró vízben feloldjuk, és simára keverjük ki. Ehhez adjuk hozzá a dinnye levét, és addig kevergetjük amíg kihűlve kocsonyás állagú nem lesz. Pudingformába kitöltjük. Hűtőbe rakjuk kicsit pihenni.Akkor jó mikor már megdermedt.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu