Töltött zsemlegombóc

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2 db zsemle
20 dkg burgonya
25 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg reszelt sajt
5 dkg zsír
egy kevés tej
15 dkg főtt füstölt hús vagy sonka



Elkészítés:
Az 1-2 napos zsemléket apró kockára vágjuk, és egy kevés zsírban megpirítjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és áttörjük. A két egész tojást elkeverjük egy kávéskanál zsírral, és annyi tejet öntünk hozzá, hogya 25 dkg liszttel elkeverve galuska lágyságú tésztát kapjunk. Belekeverjük az áttört burgonyát, a pirított zsemlekockákat, és gombócokat formálunk belőle. A gombócok közepét egy kissé benyomjuk, és teszünk bele egy mogyorónyi apróra vágott sonkát vagy füstölt húst, majd a gombóc tésztájával a mélyedést befedjük. Lobogó, forró vízben kifőzzük. Leszűrve,lecsurgatva tálra tesszük, tetejét meghintjük reszelt sajttal,és körülöntjük sóska-, kapor- vagy paradicsommártással.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu