Szezámos csirke
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
A pác:1 tk. barnacukor
1 dl fehérbor
1 ek. szezámolaj
fehérbors
pici só
A bunda:1 ek. liszt
1 darab tojás
1 ek. keményítő
1 tk. sütőpor
1 ek. olaj
1 dl ásványvíz
pici só
A máz:2 ek. méz
1 ek. barnacukor
2 ek. ketchup
szezámmag
Elkészítés:
Felvágjuk a csirkemellet csíkokra. A pácba megforgatjuk. A hűtőbe rakjuk pihenni kb. 24 órára. A bundát elkészítjük. Belemártjuk a pácba a csirkemellcsíkokat. Forró és bő olajban kisütjük. A mézet felolvasztjuk és hozzáadjuk a cukrot és a ketchupot. Megforgatjuk benne a csirkét és megszórjuk szezámmaggal.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu