Tojásos és tésztás frittata

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
5 nagy tojás + 4 tojásfehérje
2 evőkanál. tejszín
1 csésze kockára vágott friss mozzarella sajt
½ csésze koktél paradicsom
½ csésze apróra vágott friss bazsalikom
¼ csésze felaprított parmezán
2 evőkanál. olívaolaj
1 csésze maradék főtt tészta
pici só
frissen őrölt bors


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. Egy nagy tálban, felverjük a tojásokat a tejszínnel. Ehhez keverjük hozzá a mozzarellát, a koktél paradicsomot, bazsalikomot, és a sajtot. Sóval és borssal fűszerezzük meg.Egy serpenyőben olajat hevítünk ehhez adjuk hozzá a tésztát és kb. 2-3 percig főzzük. Utána a tojásos keveréket öntjük hozzá. Addig kell így főzni amíg a szélei megsülnek. Akkor kész mikor majdnem megsült, de a közepe még folyós. Amikor a sütő már meleg a félkész tésztás fritattánkat egy tepsibe tesszük, és betesszük a sütőbe. Kb. 10 percig sütjük. Ezután kikapcsoljuk a sütőt, és bent hagyjuk 2 percig majd a sütőből kivéve hagyjuk állni kb. még 5 percig.


Az eredeti recept és kép:littlebroken.com

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu