Chilis lencse

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 evőkanál. olivaolaj
1 közepes vöröshagyma( apróra vágott )
1 nagy piros kaliforniai paprika ( apróra vágott )
5 gerezd fokhagyma
csili
barna lencse

kockára vágott paradicsom
1 babérlevél
csirkehúsleves
⅓ csésze friss apróra vágott koriander
frissen őrölt fekete bors


Elkészítés:
Egy nagyobb leveses fazékban olajat hevítünk. Hozzáadjuk hagymát és piros kaliforniai paprikát, és a többi zöldséget. Így pirítjuk kb. 8 percig. A lényeg, hogy a hagyma puha legyen. Mehet bele a fokhagyma és egy chili. Mehet bele még a lencse, a paradicsom, és a babérlevél. Felöntjük a csirkehúslevessel. Lassú tűzön és félig lefedve kb. 30 percig így pároljuk. A lényeg, hogy a lencse megpuhuljon. A tűzről levéve beledobjuk a babérlevelet. 3 csésze chilis lencsét kiveszünk és beletesszük a turmixba. Összepépesítjük, és beleöntjük a maradék chilis lencséhez. Sózzuk és borsozzuk, és izlés szerint teszünk bele koriandert.
Választható öntetek: tejföl, cheddar sajt, tortilla chips


Az eredeti recept és kép:littlebroken.com

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu