Rakott galuska
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 db tojás
4 dkg zsír
15 dkg reszelt
sajt
10 dkg sonka
1 dl tejföl
só
Elkészítés:
Ezt megmaradt galuskából vagy főtt tésztából is készíthetjük.
Ha frissen főzzük, akkor a lisztből a tojással galuskatésztát
keverünk, kifőzzük, leszűrjük, és zsírba forgatjuk. Egy tűzálló
tálat kizsírozunk, rakunk bele egy réteg galuskát (vagy
főtt tésztát), rétegenként meghintjük reszelt sajttal és apróra
vágott vagy darált sonkával, de tehetünk a rétegek közé zsírban
pirított reszelt hagymát is. Végül a tetejét meglocsoljuk
egy kevés tejföllel, és a sütőben jól átforrósítjuk.
Salátával vagy paradicsommártással jó vacsoraétel.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu