Rakott galuska

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 db tojás
4 dkg zsír
15 dkg reszelt sajt
10 dkg sonka
1 dl tejföl



Elkészítés:
Ezt megmaradt galuskából vagy főtt tésztából is készíthetjük. Ha frissen főzzük, akkor a lisztből a tojással galuskatésztát keverünk, kifőzzük, leszűrjük, és zsírba forgatjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, rakunk bele egy réteg galuskát (vagy főtt tésztát), rétegenként meghintjük reszelt sajttal és apróra vágott vagy darált sonkával, de tehetünk a rétegek közé zsírban pirított reszelt hagymát is. Végül a tetejét meglocsoljuk egy kevés tejföllel, és a sütőben jól átforrósítjuk. Salátával vagy paradicsommártással jó vacsoraétel.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu