Mézes fokhagymás csirke szárnyak
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
½ csésze liszt
fokhagyma
½ teáskanál frissen őrölt bors
½ teáskanál só
csirkeszárnyak
olaj a sütéshez
Mézes-fokhagymás mártás
1 evőkanál vaj
1 evőkanál fokhagyma
1 evőkanál gyömbér
½ csésze szójaszósz
5 evőkanál méz
1 evőkanál barna cukor
1 teáskanál szezámmag
gyöngyhagyma
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a préselt fokhagymát, a frissen őrölt borsót és a sót. Majd ebbe a lisztbe forgassuk meg az összes csirkeszárnyat. Ezután egy serpenyőben olajat hevítünk és ebben sütjük ki a szárnyak mindkét oldalát kb. 4 percig. Majd hagyjuk lecsöpögni.Egy másik serpenyőben vajat olvasztunk. Majd mehet bele a gyömbér és a préselt ( összezúzott ) fokhagyma. Kicsit összeforraljuk, utána tesszük hozzá a mézet, a barna cukrot és a szójaszószt. Ebbe rakjuk bele az összes csirkeszárnyat. Forgatjuk őket és addig sütjük amíg a mártás el nem fogy.Amikor megsült szezámmaggal megszórjuk és gyöngyhagymával vagy újhagymával fogyasztjuk.
Az eredeti recept és kép:buzzfeed.com
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu