Mézes fokhagymás csirke szárnyak

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
½ csésze liszt
fokhagyma
½ teáskanál frissen őrölt bors
½ teáskanál só csirkeszárnyak
olaj a sütéshez

Mézes-fokhagymás mártás 1 evőkanál vaj
1 evőkanál fokhagyma
1 evőkanál gyömbér
½ csésze szójaszósz
5 evőkanál méz
1 evőkanál barna cukor
1 teáskanál szezámmag
gyöngyhagyma


Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a préselt fokhagymát, a frissen őrölt borsót és a sót. Majd ebbe a lisztbe forgassuk meg az összes csirkeszárnyat. Ezután egy serpenyőben olajat hevítünk és ebben sütjük ki a szárnyak mindkét oldalát kb. 4 percig. Majd hagyjuk lecsöpögni.Egy másik serpenyőben vajat olvasztunk. Majd mehet bele a gyömbér és a préselt ( összezúzott ) fokhagyma. Kicsit összeforraljuk, utána tesszük hozzá a mézet, a barna cukrot és a szójaszószt. Ebbe rakjuk bele az összes csirkeszárnyat. Forgatjuk őket és addig sütjük amíg a mártás el nem fogy.Amikor megsült szezámmaggal megszórjuk és gyöngyhagymával vagy újhagymával fogyasztjuk.


Az eredeti recept és kép:buzzfeed.com

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu