Paprikás galuska
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
1 kg liszt
3 db tojás
10 dkg zsír
2 dkg só
egy
fej vöröshagyma
egy evőkanál paradicsompüré
egy késhegynyi pirospaprika
Elkészítés:
A lisztből, tojásból, egy evőkanál zsírból és egy csipet sóból
annyi vízzel, hogy megfelelő lágyságú legyen galuskatésztát
készítünk, forró sós vízbe szaggatjuk, majd szűrőkanállal
kiszedve, hideg vízzel lemossuk, és lecsurgatjuk. Közben
a megmaradt zsírból, apróra vágott hagymából, pirospaprikából
és paradicsompüréből pörköltlét készítünk, megsózzuk,
beleforgatjuk a galuskákat, és jól átforrósítjuk. Uborka vagy
fejes salátával fogyasztjuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu