Paprikás galuska

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 kg liszt
3 db tojás
10 dkg zsír
2 dkg só
egy fej vöröshagyma
egy evőkanál paradicsompüré
egy késhegynyi pirospaprika


Elkészítés:
A lisztből, tojásból, egy evőkanál zsírból és egy csipet sóból annyi vízzel, hogy megfelelő lágyságú legyen galuskatésztát készítünk, forró sós vízbe szaggatjuk, majd szűrőkanállal kiszedve, hideg vízzel lemossuk, és lecsurgatjuk. Közben a megmaradt zsírból, apróra vágott hagymából, pirospaprikából és paradicsompüréből pörköltlét készítünk, megsózzuk, beleforgatjuk a galuskákat, és jól átforrósítjuk. Uborka vagy fejes salátával fogyasztjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu