Pirított tök

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 darab főzőtök
4 tk. olívaolaj
1 tk. almaecet
5 gerezd fokhagyma
150g zsemlemorzsa
1 tk. kristálycukor

3 ek. 20% tejföl
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld


Elkészítés:
Felkockázzuk a főzőtök húsát. Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd ebben elkezdjük pirítani a cukrot, mehet bele a tök. Az almaecetet is hozzáöntjük. Egy másik serpenyőben a zsemlemorzsát is megpirítjuk. A tökhöz adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát. Zsírjára pirítjuk meg. Ezt követően beletesszük a pirított zsemlemorzsát. Egy vagy két gerezd fokhagymát préselünk a tejfölbe és összekeverjük.Fokhagymás tejföllel meglocsolva, tépett petrezselyemmel megszórva, kicsit langyosan fogyasztjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu