Sárgabarackleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 darab citrom
60 dkg jól megérett sárgabarack
1 dl fehérbor
15 dkg kristálycukor
1 kisujjnyi fahéj
2 dl 20%-os tejföl
1 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítés:
A sárgabarackot forró( forrhat is a víz ), majd hideg vízbe dobjuk. Így könnyebben tudjuk meghámozni.Majd a hámozott sárgabarackot meglocsoljuk a citromlé felével és a fehérborral. Hozzáadjuk még a cukrot, a fahéjat, a citromhéjat, 1 csipetnyi sót és 7 dl vizet. Hagyjuk felforrni és utána még kb. 5 percig forraljuk. Kidobjuk belőle a citromhéjat és a fűszereket. Összeturmixoljuk és újra felforraljuk. Hideg vízben a tejfölt és a vaníliás pudingport elkeverjük. Ezt adjuk a sárgabarackleveshez. Újra felforraljuk. Hagyjuk kihűlni fogyasztás előtt.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu