Kekszes sajttorta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
keksz
1/2 vaj( olvasztva )

A töltelékhez: 2 csomag krémsajt
1 csésze kristálycukor
2 nagy tojás
1 nagy tojás sárgája
1 vaníliarúd
1/2 teáskanál finom tengeri só


Elkészítés:
Egy mixerbe rakjuk a kekszeket( lehet graham is ).Összeturmixoljuk, ezután öntjük hozzá az olvasztott vajat és ezzel is összeturmixoljuk. Egy tepsit alufóliával kibéleljük és beleöntjük a vajas kekszet. Elsimítjuk a tetejét. Félretesszük pihenni. A krémsajtot habosra verjük fel. Hozzáadjuk az egy csésze kristálycukrot a 2 darab tojást, és az egy darab tojás sárgáját.Belekaparjuk a vaníliarudat.Pici sót szórunk hozzá. Összekeverjük. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Amikor már majdnem kész a tetejét megszórjuk cukorral és pár percig sütjük, hogy megpiruljon kicsit meg is olvadjon a cukor a tetején.


Az eredeti recept és kép:tastemade.com

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu